125 jaar Coca Cola in Parijs

Parijs, expositie Coca Cola 125 jaar (foto: René Hoeflaak)

Vrijdag jl; Als toevallige voorbijgangers stappen wij op de Rue la Boetie in Parijs de rood-witte entree binnen van een expositie over 125 jaar Coca ColaMaar niet voordat onze tassen zijn gecontroleerd. Want wie aan Coca Cola denkt, denkt aan Amerika en in een toeristenstad als Parijs weet je het dan maar nooit…. Het “geheime” recept van Coca Cola vinden we niet op de twee  etages (700 vierkante meter) die zijn ingeruimd voor de expositie, die tot 26 juni aanstaande duurt. Schijnt iets met suikerstroop en spuitwater te zijn. Uiteraard zien we een foto van Apotheker John Pemberton, die het recept voor Coca Cola bedacht in 1886. In de beginjaren nog met 9 milligram aan cocaine per flesje. Dat was nog voor de verkoop van het eerste flesje Cola in Nederland, tijdens de Olympische Spelen van Amsterdam in 1928.

Parijs, Coca Cola expositie (foto: René Hoeflaak)

De expositie is een aanschakeling en verzameling aan Coca Cola artikelen, objecten en gadgets en heeft dan ook meer weg van een Coca Cola souvernirwinkel, ergens in Atlanta, de thuisbasis van het bekendste merk ter wereld. We zien flesjes en reclamezuilen door de jaren heen, Coca Cola draaitafels, juke-boxen, kettingen, posters, T-Shirts, sokken, openers, tafels, stoelen, lampen etc. etc. Het rood-witte Cola terras is leeg. Voor wie Parijs iets te ver is, kan nog naar het Museum van de Twintigste Eeuw waar de expositie tot begin september te zien is. Maar de echte Cola liefhebber is daar al lang geweest en heeft vanavond zijn groenten gewokt of zijn kippenvleugels gemarineerd in Coca Cola zoals twee van de dertig recepten voorschrijven uit het Coca Cola kookboek van Stephanie Bulteau. Santé en Bon Appétit!!

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s