International Film Festival Rotterdam 2011; Waar is de horizon?

Rotterdam, Pathé Schouwburg, vanmiddag, enkele uren voor het begin van het International Film Festival Rotterdam 2011 (foto: René Hoeflaak)

De veertigste editie van het “International Film Festival Rotterdam“, ofwel IFFR, begint vandaag. Het startsein voor de jaarlijkse trek van Amsterdam naar Rotterdam. En dus de kans voor Rotterdammers om de “grachtengordel” in levende lijve te zien. Vanavond opent het festival met de film “Wasted Youth“, over het leven in het hedendaagse Athene.

Rotterdam. Schouwburgplein, eerder vandaag. De tijdelijke en bewaakte NS fietsenstalling is bijna klaar (foto: René Hoeflaak)

Met de verhuizing van LantarenVenster naar de Kop van Zuid steekt het festival ook de Maas over en verbreedt haar horizon. En daarom zijn er ook feestelijke, INDEX XL, festiviteiten op de de Wilhelminakade, zoals een Rapfilm in Hotel New York, een fototentoonstelling over het Rotterdam van vroeger en een dagelijkse audio-horizon in het donker, in/tegen het “Pakhuismeesteren” gebouw. Vanavond was die horizon nog niet te horen en zeker niet te zien. Morgen wel, dan verbreed ik mijn horizon. Zie ook: http://www.telcosystems.net/ Je moet het zien om het te begrijpen. De horizon heeft mijn aandacht en wellicht pak ik nog een filmpje mee. Zie ook: www.film festivalrotterdam.com   

Een reclamezuil in metrostation Wilhelminapier, op de Kop van Zuid (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s