Nederland in de overgang

Prullenbak in Rotterdam met stickers over een breekpunt; de AOW leeftijd (foto: René Hoeflaak)

Paars Plus is van de baan. Wat nu? CDA/VVD/PVV? Verhagen wilde eerder niet met Wilders dus waarom nu wel? Alhoewel; met Hugo Chàvez is het deze week met één lunch ook goed gekomen. En wie weet ook nog wel met Bouterse. Anyway; Wellicht krijgen we weer nieuwe verkiezingen. Hoe dat gaat aflopen? Onvoorspelbaar?  Nederland heeft immers last van overgangsverschijnselen. De stemmingen zijn wisselend. In de peilingen maar ook op de beurs en in het stembureau.  De temperaturen zijn opvliegend. Vandaag beleefde Nederland weer een opvlieger met temperaturen van ruim boven de dertig graden. Ik kijk nu naar NOVA. Met de woedeaanvallen valt het wel mee. De onderhandelaars prijzen elkaar en vooral de sfeer. Rutte: “We hebben er alles aan gedaan”. Pechtold; “Zakenkabinet niet wenselijk”.  Cohen: “Geen middenkabinet”. Ferry Mingelen eindigt zijn commentaar vanaf het Binnenhof met de woorden die passen bij de overgang: “Je weet het maar nooit”.  Femke Halsema; “It ain’t over ‘till the fat lady sings”. Ik voorspel binnen een half jaar nieuwe 2e kamerverkiezingen, welke scenario dan ook. De Piratenpartij, Rita en Job kunnen weer op campagne. Breekpunten uit de la. En daarna? Niemand weet het.  Morgen zakt de temperatuur. Leve de overgang.

De aanplakbiljetten van de laatste 2e Kamer verkiezingen zijn nog niet uitgewist, zoals hier in Dordrecht (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s