Azerbeidzjan en de WK Finale

De vlag van Azerbeidzjan

Nog één keer over de finale. We gaan terug naar gisteren; Onze vlucht uit Schotland land een uur vóór aanvang van de finale. Te laat om de trein te pakken. In Grand Café Plaza bij vertrekhal drie bekijken we de WK finale.

WK finale kijken op Schiphol, Grand Café Plaza (foto: René Hoeflaak)

In een bont en internationaal gezelschap van onder andere Amerikaanse, Japanse, Bosnische en vooral veel Nederlanderse reizigers kijken we naar de aftrap. De spanning is te snijden. Naast mij zit Elgun uit Azerbeidjan. Zijn vlucht naar Bakoe vertrekt om 23.30 uur. Kansen zijn er nauwelijks in de finale. Al vrij snel bespreken we dan ook de stand van zaken in het Azerbeidzjaanse voetbal. We weten allebei geen Azerbeidsjaanse speler te noemen in de Nederlandse competitie. Andersom ook niet. Bakoe telt enkele clubs. Volgens Elgun, zal Azerbeidzjan nooit zo ver komen als Nederland. De bekendste speler van het land is Aslan Kerimov (75 caps). Elgun moet zijn vliegtuig halen. De verlenging is begonnen. De afloop is bekend. Als wij, een illusie armer, in de trein stappen, is Elgun op weg naar Bakoe en zijn de vragen over het Azerbeidzjaanse voetbal onbeantwoord. Tot vandaag. Leve de zoekmachine. In de Nederlandse competitie speelt één Azerbeidzjaan; Vagif Javadov (25 mei 1989) bij  FC Twente. We gaan hem volgen. Rob Reekers is assistent trainer bij Neftchi Bakoe. FC Bakoe, Khazar Lenkoran en FK Qarabaq spelen voorrondes Europa League en Inter Bakoe voorronde Champions League. Morgen speelt Inter Bakoe thuis tegen Lech Poznan.  Zie  ook: http://www.inter.az/.  En dan nog een primeur; Ibrahim Kargbo verlaat Willem II en voetbalt het komend seizoen voor FK Bakoe.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s