Tour de France Rotterdam 2010 (8): Toiletten, vlaggen en friteskotten

Morgen is de ploegenpresentatie van de Tour de France 2010 op het Willemsplein in Rotterdam. Een dag later fietsen de deelnemers proefrondjes over het parcours. Zaterdag dus het echte werk (na acht jaar voorbereiding); Dan wordt de proloog gereden van van de Tour de France 2010 over een parcours van 8,9 km door Rotterdam-Zuid en de noordoever van de Maas. Daar, op de Boompjes, wapperen al jaren dag en nacht 180 vlaggen van Landen die in Nederland zijn vertegenwoordigd. Een permanente parade van het  Nederlandse Vlaggenmuseum. Zie ook www.vlaggenmuseum.nl. Morgen hijst wethouder Laan van Rotterdam de eerste van 190 “tijdelijke”vlaggen. U raadt het al. Het betreft hier 190 vlaggen met portretten van deelnemers aan de Tour. Dit als kunstwerk “Parade de Drappeux” van kunstproducent Mothership. Zo fietst iedere renner dus langs zijn eigen vlag. Ook elders langs het parcours zijn vandaag en gisteren speciale Grand Depart vlaggen gehesen.

Toiletten staan vanaf vandaag klaar en "Grand Départ" vlaggen zijn gehesen op het Wilhelminaplein in Rotterdam (foto: René Hoeflaak)

En dat in een week waarin ik eerder schreef over de vlaggenmarkt in Suriname. Maar het blijft niet bij vlaggen. Vanavond liep ik een stukje langs de route. Tussen alle vlaggen door zie ik al veel festivaltoiletten, friteskramen (voor onze Vlaamse vrienden: friteskotten), worstketen en partytenten (voor de VIPS: sjieke zuipketen). Het wordt dit weekend dertig graden. Om dorst van te krijgen. 

Vanavond: Op de Rotterdamse Eva Cohen Hartogkade "wachten" toiletten op bezoekers van de Proloog (foto: René Hoeflaak)

1 reply

  1. Rotterdam is er helemaal klaar voor. Ik ben behoorlijk trots. Voelt alsof je jarenlang een feestje voor je 5oe verjaardag hebt gepland en het bijna zover is.
    We zullen ervan genieten!.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s