Tour de France Rotterdam 2010 (7): De Muur on Tour

Veel belangstelling voor de Muur on Tour, bij de ingang van het Rotterdamse Nieuwe Luxor (foto: René Hoeflaak)

De Muur on Tour in het Walhallatheater in Katendrecht is voorbij. Vijf dagen voor de start van de Tour in Rotterdam was de Muur nog één keer on Tour in het nabij gelegen Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Een passendere locatie is niet denkbaar. Het Nieuwe Luxor ligt immers aan het parcours van de Proloog van aanstaande zaterdag. Rotterdam raakt in de stemming. Het Nieuwe Luxor was dan ook tot aan nok toe uitverkocht. Aan het begin van avond staat Mart Smeets stil bij de het tragische helicopterongeval eerder dit weekend, bij het Kick Off evenement van deze feestelijke tourweek. Na een kort stiltemoment luidt Ocabar de avond in waarna onder andere Joost Prinsen, Joop Zoetemelk (een bescheiden rol, gelukkig; zo kennen we hem), Mike Boddé (perfecte stemimitatie van Theo Koomen), John Buisman als het Michelinmannetje, Ronald Giphart, Freek de Jonge, Huub van der Lubbe, Wilfried de Jong, Jules Deelder (hij wordt oud) en Ellen Ten Damme het publiek toespreken en toezingen. IJzersterk en lachwekkend is het optreden van Michiel Romeijn als Franse masseur en John  Buisman als wielrenner/patient. Mart Smeets leeft zich uit bij een tweegesprek met Lance Armstrong. Rob Harmeling op zijn beurt op zijn gitaar bij het spelen van “Europe”van Santana. Op de achtergrond draait het filmpje van één van zijn twee Tour de France etappeoverwinningen uit 1992 mee.

Voormalig etappewinnaar Rob Harmeling met Ocobar op het podium van het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, gisteravond (foto: René Hoeflaak)

En petje op, petje af wordt gewonnen door toeschouwer Jeroen Wielaert, schrijver van enkele wielerboeken en NOS radioverslaggever bij de Tour de France. Eerlijk of niet :-). De Muur on Tour was gewoon leuk en vermakelijk.

1 reply

  1. Jeroen Wielart deed aan de slotvraag mee met toestemming van de zaal. Dus toch wel eerlijk, lijkt me. En misschien heeft Jeroen ook weleens moeten gokken. Het was een bijzonder leuke avond; een mooi begin van de tourweek.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s