Tour de France 2010 in Rotterdam (9): Armstrong, Contador en Tram 25.

De Erasmusbrug in Rotterdam: Lance Armstrong staat de pers te woord en deelt handtekeningen uit in afwachting van de ploegenpresentatie (foto: René Hoeflaak)

De Tour begint morgen, 3 juli. Le Grand Départ begon eerder vandaag, inmiddels gisteren, de 1e juli.  Nog geen half uur thuis van mijn werk en ik sta aan de voet van de Erasmusbrug op twee, drie meter afstand van alle tourfavorieten in afwachting van de ploegenpresentatie aan de overkant.

Kanshebber Cadel Evans wacht op de Rotterdamse Erasmusbrug (foto: René Hoeflaak)

Vanmiddag proefde ik de wel bekende Tourmagie van dichtbij. Indrukwekkend is de laagdrempeligheid en benaderbaarheid van beroemde wielrenners als Contador, Sastre, Freire, de gebroeders Schleck, Cadel Evans en de hysterie rondom Lance Armstrong.

Nederlands kampioen Niki Terpstra maakt een praatje met toeschouwers aan de voet van de Rotterdamse Erasmusbrug (foto: René Hoeflaak)

 Intussen rijdt drie meter naast Armstrong een volle tram 25 voorbij. De passagiers komen van hun werk. Voor Lance Armstrong en Alberto Contador gaat het echte werk beginnen. 

Ook Tourfavoriet en winnaar van 2009 Alberto Contador neemt alle tijd voor een praatje en een handtekening (foto: René Hoeflaak)

Een ontspannen Robert Gesink, eerder vanmiddag, is klaar voor de Tour de France van 2010 (foto: René Hoeflaak)