Wouwse Plantage

Vanmiddag; Landgoed Wouwse Plantage (foto: René Hoeflaak)

Een warme dag vandaag en vooral veel zon. Temperatuur: bijna dertig graden. Een weertype dat past bij een wandeling door (of over) landgoed Wouwse Plantage. De gelijknamige wandeling uit het ON TRACK Noord Brabant boekje verloopt vandaag wat rommelig. De tekst past niet altijd bij de kaart en andersom. De natuur en afwisseling is er niet minder om. We wandelen over bospaden, langs akkerranden, aardappelvelden en bosranden en over zandpaden. Een wandeling om in te lijsten. Hoogtepunt is de zandvlakte van De Borgvlietse Duinen. Ben ik op Fraser Island?? Nee, in West Brabant.

De Borgvlietse Duinen vandaag; broedplaats voor vele vogels zoals wespendief, nachtzwaluw, zwarte specht en leeuwerik (foto: René Hoeflaak)

Het kasteel van Baron Pierre de Caters houdt zich goed schuil en is nauwelijks zichtbaar. Na bijna drie uur wandelen we de Plantagebaan weer op, langs de Rooms Katholieke St. Gertrudiskerk. In het gebouwtje naast de kerk hangt een informatieposter voor deelnemers aan de bedevaart naar Kevelaer. De velden van Rooms Katholieke Voetbalvereniging Rimboe liggen verscholen in de bossen en hebben we dus niet gezien. Bij café de Reebok, naast de kerk, is geen eten te krijgen. Op het menu van de naburige afhaalchinees staat een broodje kroket. “Is niet lekker, zou ik niet nemen”, aldus de serveerster. Met een wit biertje eindigt onze warme wandeldag in de Wouwse Plantage, het dorp dat een week eerder carnaval viert dan elders in Brabant.

Wouwse Plantage, St. Gertrudiskerk. (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s