Van de metro in Moskou naar een parkeergarage in Woerden.

Zo stappen we in juni 1988 in Moskou op de Trans Siberie Express en zo wandelen we in juni 2010 langs de Boerinn in Kamerik. Voordat we beginnen aan het echte horecagedeelte van onze – jaarlijkse- bijpraatdag en na Nederland-Japan wandelen Ruud, Ruud, Martin en ik door de polder ’s Gravesloot tussen Woerden en Kamerik. Veel Oranje vandaag in de weilanden en sloten rondom de Boerinn in Kamerik. Bij de Boerinn kan je terecht voor agrarische recreatie en activiteiten. Van baggerworstelen, klompengolfen tot en met melkkrukschilderen.  Zo ook dus vandaag.

De Boerinn in Kamerik; Altijd wat te beleven (foto: René Hoeflaak)

Wij wandelen verder en houden het bij de Grechtroute. Net voorbij het stoomgemaal aan de Grecht ondergaan we een kort “spannend” moment als we de haag van de altijd lastige Berenklauwen passeren. Na dit spannende Berenklauwmoment bezoeken we nog parkeergarage Castellum in Woerden. Tijdens de bouw van deze parkeergarage werd in 2003 het Romeinse vrachtschip Woerden 7 en andere Romeinse voorwerpen opgegraven. Zie ook:   http://www.woerden7.nl/ Deze voorwerpen zijn in de garage te bezichtigen. De Oude Rijn bij Woerden was immers de noordgrens (limes) van het Romeinse rijk. De garage heeft iets weg van een museum. De gedachte naar de metro in Moskou kunnen we niet onderdrukken. En zo is de cirkel van 1988 naar 2010 weer rond. Deden ze in Romeinse tijd overigens ook aan kano-klunen, zoals bij de Boerinn? 

Woerden; Romeinse opgravingen te bezichtigen in parkeergarage Castellum (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s