Goes: Fietswrakkenactie langs het parcours van de Tour de France

Vanavond  thuis gekomen na een mini-trip en bliksem bezoek aan het Zeeuwse Zuid-Beveland. Na een overnachting in Hotel Terminus in Goes en een bezoek aan vrienden in Kattendijke maakt een licht “vakantie” gevoel van ons meester. Middelburg en Vlissingen zijn prima steden voor een weekendje weg, dat wisten we. Maar Goes heeft ons toch aangenaam verrast. We logeren dus in hotel Terminus. De Tour de Francekaravaan trekt op 4 juli aanstaande aan dit hotel voorbij. Het hotel biedt uiteraard een “Tour Arrangement” aan. Dit hotel staat “nagelvast”  tegen het station. We slapen nog net niet op het perron. Wel naast de fietsenstalling. De laatste fietswrakkenactie leverde vorige week 168 “wees”fietsen op, af te halen bij de politie. Goes is dit jaar bovematig aktief waar het gaat om fietswrakkenacties bij het station. En dat dus uitgerekend langs het parcours vande Tour de France. Bij de  fietsenstalling staat het beeld (A. Beijsens, geplaatst in 1984) van de wachtende vader en zoon op koffer. Wachten zij op hun fiets of op de trein?.

Standbeeld van de wachtende reizigers op het station van Goes (foto: René Hoeflaak)

Het is gezellig op de markt op de Grote Markt. Een fraai stadhuis, mooie kerken, veel terrassen, veel kroegen, veel restaurantjes en leuke winkeltjes op en in de omgeving van de Grote Markt en de Stadshaven. We schuilen in het Amerikaanse Heartbreak Café (een prima schuilplek) en drinken met Lex, Janneke en vrienden de zaterdagmiddag uit in café de Pompe. Zie ook www.cafedepompe.nl. In het Zuid-Amerikaans restaurant Rio Santa besluiten we deze gezellige dag. Goes; helemaal niets mis mee. De volgende keer proberen we zeker de stoomtrein van Goes naar Borssele uit.

Stadhuis van Goes gisteravond (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s