Bernau im Schwarzwald. Vier seizoenen in twee dagen

Vanavond teruggekeerd van een lang (wandel)weekend in het Zwarte Woud. Vier dagen lang zijn zwager Willem en ik uiterst gastvrij en hartelijk ontvangen en verwend in Landgasthof Adler in Bernau im Schwarzwald. Dit hotel is  onlangs overgenomen, gerenoveerd en (her)opend door vier kersverse nieuwe en enthousiaste eigenaren, zijnde twee echtparen uit Nederland, waaronder mijn ex-collega Yvonne. Zie ook: http://www.hotel-landgasthof-adler.de/ Bernau bestaat feitelijk uit een aantal buurtschappen. Gasthof Adler ligt in Bernau Riggenbach. Vanaf het hotel en in de nabije omgeving beginnen een aantal wandelroutes. Tegenover het hotel is een bushalte vanwaar je de bus kan nemen (gratis voor “gasten” van de deelstaat Baden Wurttemberg) naar omliggende dorpen en wandelpaden. Wandelpaden zijn via knooppunten aan elkaar verbonden.  Vrijdag; De afritsbare tropenbroeken kunnen in de koffer blijven. Sneeuw op de hellingen en wandelpaden ten noorden van Bernau. Hier  hadden we – begin mei- niet op gerekend. We wandelen uren door een kerstkaart van sneeuw en dennebomen.

Vrijdag jl.; `Lente´wandeling in Bernau Hof (foto: René Hoeflaak)

De Krunkelbachhutte blijkt helaas gesloten. Door de sneeuw dalen we af naar Bernau Hof. Beneden schijnt de zon. Gisteren; De sneeuw is verdwenen. We nemen de bus naar Todtmoos en wandelen in een flauw lentezonnetje langs de Wehra rivier naar de Scheuerkopf berg,  door de groene bossen naar knooppunt Kalte Kuche, de Umrankhutte uit 1902 om via de Herrenkopfweg weer in Todtmoos uit komen.

Todtmoos gisteren: Stop bij de Umrankhutte (foto: René Hoeflaak)

Op een terras wachten we op de bus. Vandaag weer terug naar Nederland. Wandelen bij Bernau en logeren in Gasthof Adler. Een aan te raden combinatie en voor herhaling vatbaar. Zie verder: http://www.bernau-schwarzwald.de/

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s