St. Blasien

In berichtte hiervoor over de wandelingen in de omgeving van Bernau in het Duitse Zwarte Woud.  Het dorpje St. Blasien ligt enkele kilometers verderop en telt slechts enkele duizenden inwoners. Naast de natuur is hier ook wel  wat cultuur te snuiven.  Zo heeft  St. Blasien haar replica van de basiliek van Sint Pieter in Rome, net zoals ons eigen Oudenbosch in Noord-Brabant.

St. Blasien, Duitsland afgelopen weekend; De Dom van St. Blasius (foto: René Hoeflaak)

De Dom van St. Blasius in St. Blasien is gebouwd in 1783 en vernoemd naar de Armeense heilige Blasius. Hij zou een kind van de verstikkingsdood (in een visgraat) hebben gered. De Dom is van binnen lakenwit. En als je  toch binnen bent… kijk dan naar het plafond.

Categorieën:Stad en land

Tagged as: ,

1 reply

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s