Suriname: Tijd is vanaf nu “op tijd”

Suriname, maart 2006: Politiepost Fort Nieuw Amsterdam (foto: René Hoeflaak)

Afgelopen week kocht ik de Nederlandse editie van de Ware Tijd, het onafhankelijke Surinaamse nieuwsblad. Suriname gaat 25 mei aanstaande naar de stembus. Veel verkiezingsnieuws dus. Er is in Suriname veel te doen over de (te) late aanlevering van de kandidatenlijsten. De Ware Tijd opent met een artikel die haar naam eer aan doet. Ik hoop dat u het vanaf hier nog kunt volgen. Zet u schrap.  Het artikel gaat namelijk over de rechterlijke uitspraak ten aanzien van het te laat indienen van de kandidatenlijsten door een aantal partijen in een aantal districten zoals Para maar ook Paramaribo. “Laat is laat” aldus rechter Robby Rodrigues die daaraan toevoegt dat de grammaticale interpretatie van “op tijd zijn” geen ruimte laat voor een “te late” aanmelding. De AC (A Combinatie) gaat niet in hoger beroep want “dat kost teveel tijd”“, aldus een woordvoerder van die partij.  De staatsadvocaat – Alwin Baarh- oordeelt de uitspraak van de rechters “als een signaal naar de Surinaamse samenleving”.  Het begrip “Surinaamse tijd” is geen rechtvaardiging om te laat te komen. De NU partij gaat in hoger beroep. Voor NU is “te laat”  immers ook op tijd. Zie ook  www.dwt.net

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , ,

3 replies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s