Rotterdam: Charlois en Waalhaven

Doorgaans wandel ik door weilanden, langs beken en kanalen, molens en bossen. Vandaag wandel ik door Oude Rotterdamse wijken, verlaten “zondagse” havens en langs containers, kranen en graansilo’s. Via de Rijnhaven, Maashaven, Brielselaan, Philip de Stoutepark, Zuidhoek, Sluisjesdijk, Waalhaven N.z, Doklaan, Dokpark en weer terug en met een tussenstop bij café Het Nieuwe Concert, beleef ik toch weer

Anti patser beleid in de Rotterdamse Maassilo (foto: René Hoeflaak)

Bakker met zak meel op het terrein van MENEBA aan de Brielselaan in Rotterdam (foto: René Hoeflaak)

een leerzame middag. Zo raak ik bij de Maassilo bekend met het fenomeen “Anti Patser beleid” en “Female (gratis)” parkeerplaatsen. Ik ken gedoogbeleid, rookbeleid en “geen beleid is ook beleid”, maar wat is Anti Patser beleid? Ik kan me daar wel een voorstelling bij maken, maar toch….. Even verderop staat de fabriek van het graan- en meelverwerkingbedrijf MENEBA. Daar zijn ze beter bekend met Anti Pasti dan met Anti Patser. Over het terrein “waakt” een standbeeld van een bakker met een zak meel. “Let op uw zaak”, staat onder het beeld. Ook anti patserbeleid, maar dan anders…. Weer even verder, bij de Oude kerk van Charlois, wandel ik door een historisch straatje bij de Charloise Kerksingel langs de het Japans Cultureel Centrum Shofukan. De Waalhaven is op zondag wel erg stil en verlaten. Terug naar de drukte. Restaurant Wereldhaven is helaas dicht in het weekend (anti patser beleid??).

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s