Rotterdam; Manhattan aan de Maas (11); Bouwen aan torens op Zuid

Eind december jl.  is de bouw van de Essalaam Moskee aan de Colosseumweg hervat.  De torens staan weer in de steiger. De bouw begon in oktober 2003 maar lag enige jaren stil. De moskee is ontworpen door Architectenburo Molenaar en van Winden. Net als de torens op de Kop van Zuid vind ik de moskee ook een aanwinst voor de Skyline. Het hoort en past bij een stad die wereldstad wil worden genoemd.  Op een steenworp van de moskee opende Media Markt filiaal Beijerlandse Laan vorige week haar deuren. Parkeren is nog even behelpen. Ook de bouw van parkeergarage De Strip lag immers stil. Dit echter vanwege de vorst. Maar ook hier is de bouw weer opgepakt. Kortom, veel bedrijvigheid bij het Varkenoordse Viaduct.

Rotterdam Zuid eerder deze week; Bouwen aan de Essalaam moskee en parkeergarage De Strip (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s