Winter 2010: Wit offensief in de Ardennen

Vanmiddag met de trein van Luxemburg Stad, via Brussel naar Nederland. Over twee weken begint de lente. De afgelopen nacht vroor het echter nog  zeven graden in Luxemburg stad. Onderweg trekt vanmiddag een winters landschap aan ons voorbij.  Besneeuwde heuvels, bossen en stations in de Ardennen en het Zuid-Oosten van Wallonië.  Zwiterse wintersport

Het station van Libramont, Belgisch Luxemburg, vanmiddag. De lente is nog ver weg. (foto: René Hoeflaak)

taferelen. Fraai, maar ik heb het nu wel gehad met die winter van 2010. De sneeuwgrens ligt niet ver voor Brussel. In Brussel Zuid menen we – vanuit de trein- zelfs mensen op een terras te zien. Lente in Brussel???  De wens is de vader van de gedachten. Temperatuur vandaag in Brussel: Nauwelijks boven het vriespunt.

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , ,

1 reply

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s