Verkiezingskoorts op Curaçao

Na een weekje Aruba, verbleven wij vorige week op Curaçao en wel bij de Scuba Lodge aan Pietermaai in Willemstad. De overgang van Aruba naar Curaçao is toch wel even wennen. Niet voor wat betreft het weer.  De sfeer is hier toch wel even anders. Aruba heeft een meer internationale en Amerika georiënteerde uitstraling. Curaçao richt zich meer op de Nederlandse toerist. De invloed van en de relatie met Nederland was ook inzet voor de verkiezingen van afgelopen vrijdag. Het eiland hangt vol met vlaggen en spandoeken en veel auto’s zijn versierd. Vooral de anti-Nederlandse MAN partij met haar blauwe vlaggen valt op. De eigenaar van mooist versierde  auto krijgt er een nieuwe voor terug. De verkiezingsdag zelf was rustig en ook Fort Amsterdam, het Antilliaanse regeringsgebouw was een dag voor de verkiezingen een oase van rust. De regeringspartij PAR won uiteindelijk de verkiezingen.  De opkomst was 65 %.   

De Penstraat in Willemstad, Curaçao afgelopen donderdag, een dag voor de verkiezingen. (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s