Curaçao: Pietermaai

Januari 2010: een verblijf op de Scuba Lodge in Willemstad op Curaçao kan ik iedereen aanraden. De Scuba Lodge ligt in Pietermaai. Door een hotel te beginnen in  de Pietermaai hebben de eigenaren en oprichters Harald en Caroline wellicht een toon gezet. Pietermaai dreigt de laatste jaren in verval te raken. Verlaten klassieke en koloniale gebouwen staan op instorten. (De namen van de eigenaren staan nog op de gevels geschilderd.) De Pietermaaiweg zelf en haar stegen was het terrein van de Tjoller, de zwervende junk van Curaçao. Maar dat veranderd. Het tij keert.

Curaçao, Pietermaaiweg januari 2010: bouwwerkzaamheden gaan ook op zaterdag door. Tjollers maken plaats voor bouwvakkers. (foto: René Hoeflaak)

Villa d’Arte

Er is vrijwel geen Tjoller meer te bekennen. Vrijwel ieder gebouw wordt gerestaureerd of is verkocht. Enkele gebouwen zijn al opgeknapt en krijgen een andere bestemming zoals restaurant/club Mundo Bizar aan Nieuwestraat of Lounge restaurant The Moon in Villa Toscane, dat niet zou misstaan in het blad Villa d’Arte.  Hoe zal het zijn in Pietermaai in pakweg 2015??

Categorieën:Stad en land

Tagged as: ,

1 reply

  1. Rene en de werkzaamheden en verbouwingen gaan door! Van wat ik heb begrepen komt op de vlak naast waar deze foto is genomen een nieuw hotel! Het gebouw op de foto is van Pietermaai 78. Google Pietermaai 80-84 en dan krijg je als eerste foto de ‘te-komen-hotel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s