Veenwinning of zandwinning in Reeuwijk. Het verschil tussen water en ijs.

Gelukkig 2010 toegewenst!! 

IJs op de Ravensberg. Een veenwinplas en dus ondiep en sneller bevroren (foto: René Hoeflaak)

Het nieuwe jaar begonnen met een leerzame wandeling langs de Reeuwijkse Plassen en door het Reeuwijkse Hout. De ANWB Wandelroute Reeuwijkse Hout beginnen we op deze nieuwjaarsdag de Oude Weg in Reeuwijk. Het is nul graden, maar de gevoelstemperatuur enige graden lager. Links van de Kooijdijk en de Zoetendijk liggen de zandwinningsplassen Broekvelden en Vettenbroek. Die zijn dertig meter diep en daardoor nog niet bevroren. Vogelaars fotograferen krakeenden. Rechts van de dijk ligt volop ijs op de Ravensberg en Klein Vogelenzang.  Dit zijn ondiepe veenwinplassen en raken dus sneller bevroren. Het ziet ernaar uit dat hier binnen enkele dagen kan worden geschaatst.  De karekiet en de roerdomp verblijven graag aan de oevers van de Reeuwijkse  Plassen, zo lezen we. Maar of ze hier vandaag ook zijn…?? Via de Lecksdijk lopen we door het Reeuwijkse Hout en missen we het kunstwerk van “Is someone out there kavel 18”, net als de juiste afslag in het bos. We wandelen langer dan ons lief is langs de A12. De Camping aan de Oude Weg is helaas dicht. Dus die warme bak koffie drinken wel thuis.

Categorieën:Stad en land

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s