Amsterdam: winter in Sloterdijk

8 januari 2010: de sneeuwgrens lag gisteren net onder Schiphol, even ten zuiden van Haarlem. In enkele uren zag ik gisteren, vanachter mijn werkplek,  Amsterdam veranderen in een schilderij van Hendrick Avercamp. Haarlem was onbereikbaar. Dan maar via Schiphol naar Rotterdam. Eénmaal Schiphol voorbij was nauwelijks meer sneeuw te bekennen.

We zijn de laatste weken wel wat gewend maar mijn dagelijkse wandeling vanaf Station Sloterdijk naar de Haarlemmerweg was vandaag zeer fraai. Hendrick Avercamp zou vooral  jaloers  zijn op de winterse aanblik van Petruskerkje (hier trouwde de grootouders van Vincent van Gogh)  in Sloterdijk, het voormalige vissersdorpje aan de rand van Amsterdam en nu overschaduwd door het belastingkantoor en overstemd door het verkeer op de A10.  De verdwenen boer, het standbeeld van Karel Gomes, trotseert  kou en sneeuw. Het beeld markeert de vroegere scheidingslijn tussen Amsterdam en het platteland.

8 januari 2010: the day after the night before. De verdwenen boer voor het Petruskerkje in Sloterdijk, Amsterdam trotseert de kou. (foto: René Hoeflaak)

Op naar warmere oorden!!!!

Categorieën:Stad en land

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s