Spoorwinterleed (III)

Hoera, de treinen rijden weer!!! De NS en Pro Rail gaven drie dagen lang een negatief reisdavies.  Tussen Rotterdam en Amsterdam reden de afgelopen dagen alleen maar stoptreinen.  Reistijd deur tot deur naar werk bij Amsterdam Sloterdijk; drie uur. En dan nog terug.  En dat na twee sneeuwbuien in één week en enkele graden vorst.  “Extreme omstandigheden”, volgens Pro Rail directeur Bert Klerk, gisteren in NOVA.  Ik weet dat de aarde en dus ook Nederland de laatste tien jaar opwarmt;  Betekent dat dan ook dat twee middagen sneeuw en matige vorst direct als extreem wordt aangemerkt??? Vanochtend reden de treinen dus weer redelijk normaal. Dit keer werd omgeroepen dat de FYRA wel reed en dat geen toeslag nodig was. Wiedergutmachung van de NS!!! Vaker is het andersom en roept de omroeper  dat de FYRA niet rijdt. De toeslag is dan

De treinen rijden vandaag op tijd en op schema passeer ik de Koepelgevangenis in Haarlem (foto: René Hoeflaak)

al betaald. Zie mijn eerdere berichten. Anyway, het treinreizen bevalt me nog steeds prima. Ik genoot van het fraaie sneeuwlandschap tussen Rotterdam en Amsterdam Sloterdijk vanochtend. En ieder nadeel heeft zijn voordeel; de afgelopen dagen in Rotterdam gewerkt in plaats van Amsterdam. Morgenavond wordt sneeuw verwacht. Gelukkig, met kerst is de feestdagendienstregeling van toepassing.

Categorieën:Stad en land

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s