Schiekade 830, Rotterdam; 25 jaar later…

Vanavond mijn feestje ivm 25 jarig jubileum bij werkgever. Vandaag ook heeft Maureen een oriënterend sollicitatiegesprek.  Waar? In hetzelfde gebouw waar ik  25 jaar geleden mijn eerste werkdag beleefde, aan de Schiekade in Rotterdam. Toeval of niet… Immers, het gebouw is veranderd,  mijn werkgever is verhuisd, de bewoners zijn veranderd en de omgeving is veranderd. Vandaag hetzelfde “tussen de middag” rondje gewandeld als in de jaren tachtig; Teilingerstraat, Noordsingel, Burgemeester Roosstraat, Zwarte Janstraat en weer terug. Cafe Schieland en broodjeszaak de Teyl In herken ik nog terug op de Teilingerstraat. Daar waar ooit batterijwinkel -met houten kasse-  de Conductor was, kan je nu terecht voor Chicken en Ribs. De ingang en gevel van Schiekade 830 is onveranderd. De gebroeders De Wit houden nog steeds een oogje in het zeil.

2009_11060025

Schiekade 830 blijft Schiekade 830 (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

1 reply

  1. Nostalgie! Waar blijft de tijd!

    Ik was een van de mede “tussen de middag” rondje wandelaars.

    NB: de Conductor was toch een dekmantel voor een internationaal opererende bende van twijfelachtig allooi?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s