Rotterdam; Manhattan aan de Maas (7): Maastoren bijna af; Bouw “De Rotterdam” toren begonnen

De Maastoren in Rotterdam is bijna af. Van ’s ochtends vroeg  tot laat in de avond wordt er hard gewerkt aan de laatste loodjes.  Binnen enkele weken zal de toren worden opgeleverd.  De toren is nu ook ’s  avonds en ’s nachts verlicht. Dat maakt indruk in de Skyline van Rotterdam.  

2009_10280007

Maastoren vanavond; bijna af (foto: René Hoeflaak)

300 meter verderop. De voorbereidingen voor de bouw van “de  Rotterdam” toren van architect Koolhaas zijn onlangs begonnen. De toren, naast Café Rotterdam,  wordt 149 meter hoog en  is in 2013 af.  Zie ook:  http://www.skylinecity.info/rotterdam/gebouwen/de_rotterdam_rec.htm

2009_10280019

Het nu nog vlakke bouwterrein van "de Rotterdam" , met op de achtergrond de Montevideo, het Havenbedrijf en de New Orleans (foto: René Hoeflaak)

 Wordt vervolgd