Metrostation Rotterdam Centraal: Visitekaartje

2009_09280111

Metrostation Rotterdam Centraal vanavond; één dag in gebruik. (foto: René Hoeflaak)

Vandaag is het nieuwe metrostation Rotterdam Centraal geopend. Mijn dagelijkse overstapstation van metro naar trein (richting Amsterdam). Ere wie ere toekomt;  Het ruime en moderne  station ziet er fris en gelikt uit en de bescheiden kleuren stralen rust uit. 21e eeuw proof, wat mij betreft.  Een grote stap voorwaarts in vergelijking met de donkere en sfeerloze mijnschacht van voorheen. Visitekaartje voor de stad. Deed mij ook een beetje denken aan het nieuwe St. Pancras station in London. Volgende mijlpaal volgens www.rotterdamcentraal.nl; de tunnelbuizen onder het Weena in 2010.

Categorieën:Stad en land

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s