FYRA; voorlopig nog maar even niet

Afgelopen woensdag; Ik trakteer mijzelf op een toeslagretour van € 8,00 Rotterdam-Schiphol met de FYRA.  Dit om mijn dagelijkse reistijd van en naar Sloterdijk te verkorten en – niet in de laatste plaats- om de HSL ook een keertje uit te proberen. Heen gaat alles goed. De zo goed als lege trein maakt weliswaar meer lawaai dan de “normale” trein (een goed gesprek is lastig, conductrice moeilijk te verstaan) maar is toch in ruim twintig minuten al op station Schiphol.  De aansluitende NS trein naar Sloterdijk heeft een paar minuten vertraging. Uiteindelijk toch ruim een kwartier eerder op werk.  Terug is een ander verhaal. De 18.02 uur trein vanaf Schiphol vertrekt bijna twintig minuten te laat. Ik ben de enige passagier in de eerste klas coupé . In Rotterdam aangekomen is er een storing aan de deuren en duurt het even voor ik uit kan stappen. Uiteindelijk nog later thuis.  Zonde van de toeslag.  Een dag later lees ik dat de FYRA een paar dagen is stilgelegd in verband met onderzoek naar technische storingen. Je vraagt je

De vrijwel lege FYRA raast door het Groene Hart over de snelweg. (foto: René Hoeflaak)

De vrijwel lege FYRA raast door het Groene Hart over de snelweg. (foto: René Hoeflaak)

 af, waarom NS HISPEED een toeslag in rekening brengt zolang er nog aanloopproblemen zijn. Voor mij geldt in ieder geval; FYRA: voorlopig nog maar even niet. Jammer!!

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s