Interview: Guy and Jeska Forsyth

Zalen gaan sneuvelen

Tot de corona crisis was de toerkalender van Guy en Jeska wekelijks gevuld met live optredens in bars en zalen in Texas en omliggende staten. Nu met online live stream shows vanuit huis of op locatie. Zonder publiek, soms samen met andere artiesten en waarbij kijkers vrijwilliger kunnen doneren aan artiesten en of zalen. Veel zalen en podia hier in Austin zullen gaan sneuvelen” .

Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Tijdens een van de live stream shows grapte Jeska dat Guy de lockdown voortdurend aangrijpt om haar gitaarles te geven. “Hoe meer en beter Jeska gitaar speelt, hoe meer ik mondharmonica kan spelen” zo lacht (multinstrumentalist) Guy.

Houston,. Texas, USA, 20 april 201: Guy en Jeska Forsyth (met) band op het podium van McGonigel’s Mucky Duck (foto: René Hoeflaak)

Europa

Daarnaast werken Jeska en Guy tijdens de lockdown beiden thuis aan nieuwe songs.  Jeska “ik schrijf sinds kort ook eigen songs. Ik ben supertrots. Ik heb zelfs plannen om in 2021 een eigen solo album uit te brengen”.  Ook Guy hopt volgend jaar een eigen album uit te brengen “ik heb nog maar 1 song. Ik kan niet naar een studio, dat maakt het wat lastig” . Daarnaast zijn er ook plannen voor een gezamenlijk album en een tournee door Europa. “We komen eraan, we kunnen niet wachten. ” aldus Jeska en Guy in koor.

Jeska ”ik ben nog niet zo lang als Guy aan het toeren en reizen. Maar ik er ervaar het reizen naar Europa als een verrijkende ervaring” Guy” ja, wat ik vooral mis van het niet op tournee zijn, is het reizen, de ontmoetingen, het onverwachte”.

Nederland

Nederland heeft een speciale plek in de harten van het Texaanse echtpaar. Guy nam ooit een album op in Eindhoven en toerde regelmatig door Nederland en Jeska plaatste onlangs een post op Facebook waarin zij uitriep graag in Nederland of België te willen wonen. Jeska” Nederland is voor mij een van de meest vredelievende plekken waar ik ooit ben geweest. Het is schoon en georganiseerd. Als de kinderen groot zijn willen we graag in Nederland gaan wonen” . “Ik heb er vrienden

Guy en Jeska Forsyth met band in Utrecht, TivoliVredenburg, 19 september 2019 (foto: René Hoeflaak)

 

Austin

Terug naar Austin, de stad die bekend staat als ‘live music’ hoofdstad van de wereld. In 1990 reisde  Guy zijn muzikale dromen achterna en verruilde hij zijn toenmalige woonplaats Kansas voor Austin. Om er nooit meer weg te gaan en een bestaan te starten als muzikant. Guy ” de stad is in die dertig jaar flink veranderd. Het is nu een ‘dure’ industriële stad. Woningen zijn onbetaalbaar. Dat doet de stad geen goed. Het is nu een komen een gaan van bewoners. Het is een werkstad geworden. Dat zie je ook in de muziek terug. Er is minder aanwas van nieuwe bands en artiesten. De helft van de bewoners heeft geen idee van de geschiedenis van Austin” .

ABBA

We eindigen ons gesprek zoals we zijn begonnen. Met de gedwongen opsluiting door het  onvermijdelijke corona virus. Voor Guy een periode waarin hij graag en vaak luistert naar Jason Isbell. ‘ik bewonder zijn muziek en vooral ook zijn teksten met politieke boodschappen. Dat is nu belangrijk” Jeska luistert nu vooral naar ABBA en vrolijke popmuziek uit de jaren zeventig. ‘dat maakt mij vrolijk. Dat heb ik nu nodig”.

NB: klik hier om mijn andere verhalen en berichten uit Texas te lezen.

 

Guy an Jeska Forsyth (foto: Meagen House)

 

 

1 reply

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: