Fred Eaglesmith

Fred Eaglesmith en band, 3 maart 2016 in LantarenVenster in Rotterdam (foto: René Hoeflaak)

Fred Eaglesmith en band, 3 maart 2016 in LantarenVenster in Rotterdam (foto: René Hoeflaak)

Fred Elgersma, geboren in 1957 en getogen in Ontario, Canada met roots in Friesland. Op zijn achttiende veranderde de vrolijke en muzikale Fred zijn achternaam in Eaglesmith. Niet lang daarna startte de jonge Fred een bloemenfarm in Ontario met een stuk land van 100 hectaren. Na jaren van groei, stijgende omzetten en voorspoed volgde een faillissement. The American Story. Voor Fred aanleiding om van zijn passie zijn werk te maken en verder door het leven te gaan als muzikant, zanger en grappenmaker. Reizend van podium naar podium. Dag in dag uit. Zingen, gitaar spelen, liedjes schrijven, flauwe moppen vertellen en zichzelf en het leven niet al te serieus nemen. Een ritme dat Fred nog ver zou brengen. Letterlijk en figuurlijk.

Tif Ginn

You have to live on the edge to write on the edge‘ aldus Eaglesmith later in een lokale krant.  Hoe dan ook, Fred Eaglesmith is deze week in Nederland. Net als in Noord-Amerika trekt hij als een nomade met zijn band van stad naar stad, van podium naar podium en van hotel naar hotel. Met altijd zijn vrouw, zangeres, voorprogramma, gitariste, accordeoniste en bandlid Tif(fani) Ginn Elgersma naast, voor en achter hem. Vorig jaar stond de teller op 225 optredens in Noord-Amerika. ‘Dat aantal halen we dit jaar al in juli’, aldus Fred donderdagavond in Rotterdam. Welsville,New York, of Tavistock, Ontario. Chicago, Illinois of Bergen op Zoom, Noord-Brabant. Het eiland Tiengemeten of Rotterdam. Het maakt voor Fred niet uit. Hoe ze dit tempo volhouden?’ Well, we have fun all the time‘ zo verklapt Fred mij na afloop van de show in Rotterdam. Even later stapt Fred met aanhang in een busje naar een hotel in Rotterdam Prins Alexander. ‘I like te Alexandrium Plaza’. Fred zou beter moeten weten. Eén avond was Rotterdam Phoenix, Arizona, Dallas en Brooksville tegelijk. En morgen. Op naar Snake (Sneek).

 

Tourschema Fred Eaglesmith vanaf 1 januari 2015:    

Rotterdam, 3 maart 2016: Fred Eaglesmith en ondergetekende (foto: René Hoeflaak)

Rotterdam, 3 maart 2016: Fred Eaglesmith en ondergetekende (foto: René Hoeflaak)

Januari 2015: Wellsville, NY* Vienna, VA* Asheville, NC *  Decatur, GA *St Augustine Beach, FL *Brandenton , FL *Floral City, FL * Baton Rouge, LA *Houston, TX * Perkins, OK *Plano, TX *Fort Worth, TX *Februari 2015:Lubbock, TX* Phoenix, AZ* Los Angeles, CA* Gilroy , CA* Santa Cruz, CA* Chico, CA*Winters, CA*Grass Valley, CA*Portland, OR* Seattle, WA* Bellingham, WA*Duncan, BC*Gabriola Island, BC*Saltspring Island, BC* Campbell River, BC*Sooke, British Columbia * Vancouver, BC * Maart 2015: Ellensburg, WA * Berkeley, CA* Salt Lake City, UT*Denver, CO*  Cedar Rapids, IA*Berwyn, IL * Ann Arbor, MI* April 2015: Boyne City, MI *Traverse City, MI* Paris, ON* St Jacobs, ON* Mei 2015: Ridgeway, ON* Auburn Hills, MI*Urbana, IL*Joplin, MO* Tomball, TX*Fischer, TX  *Corpus Christi, TX* San Antonio, TX* Steelville, MO* Cobden, IL Juni 2015: Hamilton, ON*Tavistock, ON*Sarnia, ON*Harriston, ON*Kingston, ON*Whitby, ON* Juli 2015: Chicago, IL* Fort Atkinson, WI*Annandale, MN*Wibaux, MT*Bozeman, MT*Great Falls, MT*Golden, BC*Penticton, BC*Brackendale, BC*Victoria, BC *Duncan, BC*Waterton Lake National Park, AB*Lethbridge, AB* Augustus 2015 Regina, Saskatchewan* Grand Forks, ND * Superior, WI *Shell Lake, WI*Richards Landing, ON*St Thomas, ON*Aylmer, ON*Port Rowan, Ontario September 2015: Lucknow, Ontario*Chesley, Ontario*Lion’s Head, Ontario*Woodford, Ontario*Kingston, Ontario*Montreal, QC*Summerville, New Brunswick*Moncton, NB  Oktober 2015:  Truro, NS *  Annapolis Royal, NS* Margaretsville, NS*Halifax, NS *Georgetown, Prince Edward Island *  Fredricton, NB* St Andrews, NB *Portland, ME* Cambridge, MA* Collinsville, CT* Northampton, MA*Hudson, NY* East Aurora, NY* Brant , ON*Cambridge, ON November 2015: Columbus, OH*Baltimore, MD*Charlotte, NC*Lawrenceville, GA*Brooksville, FL*Gainesville, FL*New Bern, NC*Harrisonburg, VA*Phoenixville, PA*Troy, NY*Orono, ON*Nottawa, ON*Toronto, ON* December 2015: Waterford, ON*Dundas, ON* Virgil, ON*Oakville, ON Januari 2016: Auburn, NY*Vienna, VA*Ashland, VA*Asheville, NC*Decatur, GA*St Augustine Beach, FL*Sandy Beaches Cruise,* Brandenton , FL*Floral City, FL*Tallahassee, FL*Maryville, TN*Cleveland, OH* Februari 2016: London, ON*Bayfield, ON* Haarlem, Netherlands* Mulheim an Der Rhur, Germany*Tiengemeten, Netherlands*Maart 2016: Bergen Op Zoom, Netherlands*Utrecht, Netherlands*Rotterdam, Netherlands

Fred Eaglesmith, binnenkort ook in Dallas.

Fred Eaglesmith, binnenkort ook in Dallas.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s