Rotterdam: atletiekstations

Rotterdam, 10 maart 2016: metrostation Wilhelminaplein (foto: René Hoeflaak)

Rotterdam, 10 maart 2016: metrostation Wilhelminaplein (foto: René Hoeflaak)

Maart 2016: deze week ontving ik een persbericht van het RET over de transformatie van 7 Rotterdamse metrostations tot atletiekbaanstations. Dit in aanloop naar de NN marathon van volgende maand. 10 april om precies te zijn. Vanaf woensdag 9 maart jl. is er een atletiekbaan dwars door metrostation Wilheminaplein, compleet met afbeeldingen van RET-renners.

Later deze week volgden metrostations Beurs en Rotterdam Centraal gevolgd door de stations Blaak, Kralingse Zoom, Slinge en Zuidplein volgen de komende week. Veel supporters doen de marathon per metro om zo de renners voor te blijven en hun helden op verschillende plekken aan te moedigen. De route van de NN Marathon Rotterdam is zoveel mogelijk afgestemd op het metronetwerk. De atletiekbanen leiden reizigers direct naar het marathonparcours en zijn met opzet op looptrappen gelegd. Zo stimuleert de RET ‘om meer te bewegen‘ aldus het persbericht

 Klaptrap en fanwall

Om het nemen van de trap te stimuleren is er op metrostation Wilhelminaplein een ‘klaptrap’ aangelegd, waar mensen die de trap nemen een spontaan applaus te horen krijgen.

Op Rotterdam Centraal wordt de week voorafgaand aan de NN Marathon Rotterdam een fanwall geplaatst waar aanmoedigingen voor de marathonlopers geplaatst kunnen worden door een tweet te sturen die eindigt op #supportMR16.A.

Rotterdam, ingang Wilhelminaplein (foto: René Hoeflaak)

Rotterdam, ingang Wilhelminaplein (foto: René Hoeflaak)

 

 

1 reply

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s