Dronten

Dronten, 25 augustus 2013: Rand van het Wisentbos (foto: René Hoeflaak)

Dronten, 25 augustus 2013: Rand van het Wisentbos (foto: René Hoeflaak)

Bij de Watersportkade de brug over en linksaf een schelpenpad langs de Lage Vaart volgen. Rchting het Wisentbos. Het lijkt zo simpel. En dat is het ook. Alhoewel, bij een bushokje met fietsenrekken gaat het bijna
mis. Lege fietsenrekken wel te verstaan. Want fietsen heeft op zondag  niet de hoogste prioriteit in Dronten. En dus
lijken de lege zondagse Drontense fietsenrekken  op alles behalve een fietsenrek. Dat geldt
niet voor de jonge bossen. Drontenaren houden van bossen.  De omgeving van Dronten telt maar liefst veertien bossen, zo meldt de gemeente Dronten. Het Biddingbos, Het Bremerbergbos, het Greppelveld, het Harderbos, Kamperhoek, het Klimaatbos, het Koningin Wilhelminabos, het Laserbos, het Ontdekbos x 38??, het Reve-Abbertbos, Roggebotzand, het Spijkbos, het Swifterbos en het Wiesentbos.  Allemaal  jonge bossen. Want ruim een halve eeuw geleden was bos op Flevoland nog  (Zuider)zee. En duizenden jaren daarvoor  land. Want bij de drooglegging in de jaren  vijftig vond men botten en beenderen van wisenten. En daarom heet het bos aan  de westrand van Dronten dus Wisentbos. Logisch. Het Wisentbos is één van de  grootste bossen van Dronten. Een ideaal bos voor de rustzoekende zondagwandelaar.

De Lage Vaart

De Lage Vaart kronkelt als een rode draad door de middag en door het Wisentbos.
Kronkelen is wellicht niet de juiste woordkeuze. Want met maar  twee, drie echte bochten verbindt de Lage Vaart het Kethelmeer met het Markermeer. Een afstand van 46 kilometer. Aan de andere kant van de Lage Vaart verruilen we het Wisentbos voor het Dorpsbos van Dronten, aldus de routebeschrijving van Groene Wissels.  Een vergeten bos? Want waarom staat het bos niet in het eerder vermelde rijtje van veertien?. Hoe dan ook, ook in het Dorpsbos geen fietsers op zondag.

Dronten, Lage Vaart, zondag 25 augustus 2013. (foto: René Hoeflaak)

Dronten, Lage Vaart, zondag 25 augustus 2013. (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , ,

1 reply

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s