CD: American Aquarium-Burn.Flicker.Die

CD Recensie: American Aquarium-Burn. Flicker.Die

album-cover-art7 september start de Nederlands-Duitse tournee van American Aquarium uit de Amerikaanse staat North Carolina. De band van frontman BJ Barham bestaat inmiddels al weer acht jaar. Na een sensationeel optreden tijdens het Utrechtse Blue Highways Festival  in 2011 en enkele optredens in Nederland vorig jaar wint de band in Nederland steeds meer terrein. Net als in Amerika overigens.  Vorig jaar verscheen hun vijfde album Burn.Flicker.Die. Net als de vier voorgaande albums een toegangelijk en lekker klinkende CD. Een waardevolle aanvulling in de platenkast van iedere Americana, Southern Rock en Country Rock liefhebber. Burn.Flicker.Die werd begin januari 2012 opgenomen in de Nutthouse Studios in Muscle Shoals, Alabama en werd geproduceerd door Jason Isbell, ex bandlid van Drive By Truckers. Op hun eigen website vat American Aquarium haar voorgaande vier CD’s samen als een weerspiegeling van jaren lang toeren door Amerika, te veel  avonden in rokerige bars met drank en vrouwen. Naamloze vrouwen, voegt het er verfijnd aan toe.   In Burn.Flicker. Die slaat de twijfel over die levenswijze toe  en stelt de band zichzelf veel vragen. Zoals in Casualties, een prachtige en tijdloze song waarin BJ Barham zich afvraagt of de band wel op de goede weg is. Vast en zeker, net als “Lonely ain’t easy”, geschreven tijdens een pittige kater. Of op maandagochtend.  Maar  twijfel of niet, de rode draad in Burn.Flicker.Die is toch drank en vrouwen. En dit keer met en vraagteken.  Een prima album voor feesten en partijen, maatwerk voor rokerige en dorstige avonden in bruine plattelandscafés. De sluitingstijd nog ver weg. Zeker met vrolijke Americana nummers als “Cape Fear River”, “Abe Lincoln” en  “Saturday Nights”.   Na het luisteren van Burn.Flicker.Die  staat één ding vast. “We gaan nog niet naar huis”. American Aquarium, twijfel niet. Ga zo door!!!

NB: American Aquarium treedt op 7 september op in Lage Vuursche, 8 september in Venlo, 9 september in Eindhoven, 12 september in Enschede, 13 september in Den Haag, 14 september in Groningen en 15 september in Hoorn  en keert daarna weer terug naar Amerika.

NB: Deze recensie werd eerder deze week gepubliceerd op de site van Maxazine.nl

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s