Juni 1982. Going to a Go Go.

Er zijn zo van die data die je op één of andere manier nooit meer vergeet. Ik heb sowieso al een soort van afwijking als het gaat om data en momenten. Maar 5 juni, de dag van morgen, is voor mij toch wel een heel speciale datum. Daarvoor moeten we terug naar 1982. Morgen dertig jaar geleden dus. Eigenlijk was die hele week bijzonder. Een week met tropische temperaturen en louter zonneschijn. Het moest zo zijn. Neem woensdag de 2e juni. Die dag ging ik voor het eerst van mijn leven stemmen. Voor de gemeenteraadsverkiezingen. Een historisch moment. De wandeling naar het stemlokaal in mijn oude Lagere School herinner ik mij nog als de dag van vandaag. Misschien zelfs nog wel beter. Net als mijn stemkeuze. Die was ook historisch :-). Twee dagen later diende de volgende mijlpaal zich al weer aan. De uitreiking van mijn HAVO diploma. “Een dubbeltje op zijn kant“, “Met de hakken over de sloot“. Nog nooit waren cliché’s en gezegden zo waar als die avond en die dag.

Mijn goed bewaarde entreekaartje van het optreden van de Rolling Stones op 5 juni 1982. Entreeprijs fl.40,00. (bron: René Hoeflaak)

Rolling Stones: met de bus naar Feijenoord stadion

Maar het echte hoogtepunt van die week, volgde de dag erna, op zaterdag 5 juni. Om eerlijk te zijn leefde ik meer toe naar dat moment dan naar uitreiking van mijn diploma. Dat feit op zich verklaart de hakken, de sloot, het dubbeltje en zijn kant. Op die zaterdagmiddag nam ik de bus naar het Feijenoordstadion in Rotterdam. Op naar het optreden van de Rolling Stones. “Mijn” eerste Stones optreden. Maar ja, ik was ook nog maar achttien. In het voorprogramma special act George Thorogood en support act The J. Geils Band. Een optreden van de Rolling Stones heeft altijd wel iets historisch en zeker speciaals. Zowel toen als nu. Dat zal altijd zo blijven. Elke tournee kan immers “de laatste zijn”, zowel in 1982 als nu. Dat zal ook altijd zo blijven. Hoezo clichés. De “bejaarden” Mick Jagger, Bill Wyman, Keith Richards en Ron Wood waren immers al eind dertig. Niet voor niets heette de live-elpee van de Amerikaanse tour uit 1981 “Still Life” Bijna de gehele setlist van “mijn” eerste Stones show weet ik nog uit mijn hoofd. Van “Under my Thumb” tot en met “Satisfaction“. Een dag om nooit meer te vergeten. Vandaag is de maximum temperatuur in Rotterdam 12,6 graden. Die dag was dat 28,1. Het was de dag van “Going to a Go Go”. Tijden veranderen. Of misschien ook wel niet.

Hoes Still Life elpee van de Rolling Stones uit 1981. De elpee stond vijf weken nummer 1 in de Nederlandse Album top 100.

Setlist

Voor de setlist van het optreden van die dag Zie Setlist FM

..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s