Hoofddorp, Almere, Harderwijk en Schiphol

Augustus 2011: vanaf het station Hoofddorp liet ik mij gisteren in twintig minuten navigeren naar mijn afspraak op het Marktplein in het centrum van Hoofddorp. Ook al is het donker, ik herken de straten. Want mijn laatste kilometers van een rondje wandelen rondom Schiphol eindigde in augustus vorig jaar ook in Hoofddorp. Op het Burgemeester van Stamplein kom ik dan ook een bekend gezicht tegen. Nou ja, gezicht?? Ogen, neus en oren ontbreken.

Hoofddorp, Burgemeester van Stamplein, 14 augustus 2011; “Het Mannetje van Hoofddorp” (foto: René Hoeflaak)

Net als vorig jaar weet ik niet wat ik van het zeven meter hoge beeld “Het mannetje van Hoofddorp” moet vinden. Mooi, lelijk? Er tussen in?  Opvallen doet het in ieder geval wel. Het is één van de vele typische kunstwerken van beeldhouwer Tom Claassen (1964) die op diverse plekken over het land verspreid te zien zijn. Net als de olifanten langs de A6 bij Almere, de hond bij de stadspoort van Harderwijk of de zittende sneeuwmannen op Schiphol, prikkelt ook het “Mannetje van Hoofddorp” mijn brein en vergeet je ze niet meer. Simpel, opvallend, puur en het is even wennen. Herkenbaar?!? Ik mag die kunstwerken van Claassen wel.

Februari 2010: “De Hond” van Tom Claassen bij de stadspoort van Harderwijk (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s