Een afscheidsdrankje van de Hassan’s Angels

Amsterdam, Tropentheater 28 mei 2011: Hassan’s Angels (foto: René Hoeflaak)

28 mei 2011: in het Amsterdamse Tropentheater was eerder vanavond  de laatste en uitverkochte voorstelling van “Hoop, gezeik en liefde” van Elvan Akylidiz en Inci Lulu Pamuk, ofwel de Hassan Angels.

De anderhalf uur durende voorstelling krijgt doorgaans lovende recensies en trekt al twee seizoenen uitverkochte zalen. Dat werd Akylidiz eerder deze week bijna teveel tijdens een optreden in Groningen. Hoe dan ook; De Hassan’s Angels brengen een avond vol humor, dubbelzinnigheid, zelfspot en woordspelingen over  de multiculturele en Turkse samenleving. Van een Turks bruidspaar, het kibbelende paar Eva Braun en Adolf Hitler tot en met twee oma’s die met een knipoog terugkijken op het leven.

Een optreden van twee vrouwen die zichzelf en de mens niet al te serieus nemen. Daar houd ik wel van. Bij het betreden van de zaal krijgt iedere bezoeker een persoonlijk welkomstknuffel van Lulu Pamuk. En na afloop kijgen we – omdat het de laatste avond was-  aan de bar van het Tropentheater zowaar een drankje aangeboden van de dames.  Volgend jaar gaat Inci Lulu Pumuk, die ook vocaal haar mannetje staat, op de solotoer met de show “Sex, Turks en Rock & Roll”. Toch eens kijken in de diverse theaterprogrammaboekjes.

28 mei 2011: Hassan’s Angels in het Tropentheater Amsterdam. (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: ,

1 reply

  1. Ook ik heb de dames mogen meemaken. Ze brengen het echt leuk. En het gedeelte waar Inci het over haar vader’s passie had…muziek, en toen begon te tokkelenop haar kistje. Ik had het niet meer, de tranen biggelden langs mijn wangen.
    Ze schuwen ook geen enkel onderwerp. Van Homo tot Sex, alles is bespreekbaar.
    Hopelijk tot volgend jaar.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s