LantarenVenster: Een week voor de opening

Oktober 2010: volgende week is de opening van het nieuwe gebouw van het Rotterdamse Film- en Muziektheater LantarenVenster in de New Orleanstoren. 

Op 14 oktober draait de eerste film en 15 oktober staat het eerste concert op het programma. De echte mijlpaal is wellicht zaterdag 6 november aanstaande. Want dan komt Hare Majesteit Koning Beatrix naar (grootmoeder)Wilhelminapier om de officiele opening te verrichten. 

Frans Vreeke

De Lantaren staat dan pas echt in de schijnwerpers. Ik had gisteren het voorrecht om bij de rondleiding (gids: directeur Frans Vreeke) door het gebouw te zijn. Een week voor de oplevering en met de bouwvakkers nog over de vloer, proef je de aantrekkingskracht al. In het midden van de centrale foyer is een kassa- en onvangsteiland. Rechts het café-restaurant met terras. We nemen een kijkje in de artiestenkleedkamer, het kantoor, de filmzalen en in, naast, achter en boven de grote (muziek)zaal. 

Akoustiek

Hoe de akoustiek zal zijn, weet ik uiteraard niet, maar met de sfeer zal het vast wel goed komen. Binnen enkele weken zullen we het weten. In de eerste twee wittebroodsweken staan al zeven optredens van diverse artiesten uit binnen-en buitenland op het programma. LantarenVenster lijkt klaar voor de 21e eeuw. Zie ook www.lantarenvenster.nl

Over negen dagen staat het eerste optreden in de grote muziekzaal van LantarenVenster in Rotterdam op het programma. Naam van de act: Vijay Iyer Trio (foto: René Hoeflaak)

Foyer-entreehal LantarenVenster (foto: René Hoeflaak)

Andere berichten over Rotterdam zijn terug te vinden op: https://renehoeflaak.com/berichten-over-en-vanuit-rotterdam/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s