Een uur vakantie in het Haagse Heden.

Tips – waarover dan ook  – krijg je doorgaans van vrienden, familie, collega’s, voorbijgangers, mede-toeristen, lees je op internet of in de krant. Soms ontdek je leuke plekjes ook vanzelf. Door gewoon je gevoel te volgen en ergens naar binnen te wandelen. Zoals gistermiddag.  In het Haagse Hofkwartier, op het Noordeinde, wandelen wij restaurant Het Heden op nummer 148 binnen. Achter het restaurant (geopend in 2008) in het monumentale pand nemen we plaats aan één van de tafels in de (half)overdekte tuin. Ik heb geen verstand van tuinen, maar deze tuin mag er echt wel zijn. Veel groen en bloemen, houten en boomstammen tafels en bankjes, riet en bamboe, lantaarns aan bomen, vriendelijk personeel en een mediterrane bar. Net als de bijpassende wachttijden. Een tuin die rust uitstraalt. Daarnaast is het idee, dat je naast de paleistuin van de Koningin, luncht ook wel aardig. Kortom, een verrassende plek in een historische omgeving. Geschikt voor een vakantie van pakweg één a twee uur, met of zonder Kwekkeboomkroket. Zie ook; www.hetheden.nl. De zomer is nog lang niet voorbij.

Den Haag, gistermiddag. De Tuin van restaurant het Heden (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , ,

1 reply

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s