Eredivisie 2010/2011: Terug naar Wim Kras

Augustus 2010: Ajax-Vitesse; Zes doelpunten maar voor een voetballiefhebber hield het gisteravond niet over in de Amsterdam Arena. 

Met één druk op de knop vereeuwigde ik doelpunt nr. 26 in de nog jonge eredivisie. Een hoofdrol ook voor de jonge spelers bij zowel Vitesse als Ajax. Met debuterende tieners als Bonefacia, Jozefzoon en  een scorende debutant als de zeventienjarige Marko van Ginkel. Hoe vergaat het hen over tien jaar? Was dit een historische avond?

Wim Kras 

Dat brengt mij op Wim Kras. Hij is nog steeds de jongste doelpuntenmaker in de Eredivisie ooit. Zestien jaar en honderd dagen. Hij debuteerde in het shirt van Volendam in de eredivisie op vijftienjarige leeftijd in het het seizoen 1959/1960. Is daarmee ook de jongste debutant. Het hielp zijn ploeg niet. Volendam degradeerde uiteindelijk.

2 replies

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s