Rotterdam, Manhattan aan de Maas (14); Etage 44.

Juni 2010: de Wilhelminapier in Rotterdam, gezien vanaf etage 44 in de Maastoren (foto: René Hoeflaak)

Juni 2010: terug naar oktober 2006. De zandschuivers, bulldozers en graafkranen van de Gebroeders Bom uit Papendrecht rijden het Wilhelminaplein in Rotterdam op en storten het eerste zand op de bouwplaats van de Maastoren.

Begin 2007; De bouw van de Maastoren in Rotterdam bevindt zich nog in een pril stadium (foto: René Hoeflaak)

Vanaf dat moment volg ik de voortgang van de bouw op de voet. Vandaag, ruim drie, bijna vier jaar later bezoek ik de Open Dag van de Maastoren. Eindelijk. In de foyer staat een goochelaar ballonnen te blazen en speelt een band nummers van Crowded House. Een passende naam voor de Maastoren vandaag. Niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant van de Maastoren maakt indruk. Architectuur van de 21e eeuw.

Van Dam neemt ons mee

In het bedrijfsrestaurant bekijken we een filmpje waarin architect Van Dam ons meeneemt in het creatieve idee achter het ontwerp.  In een volgend filmpje zien we de bouw in drie minuten aan ons voorbij trekken. Bij de liften bij staan we onder de ronding van de oprit naar de parkeergarage (acht lagen garage boven en twee lagen onder de grond). Met de lift staan we binnen enkele seconden op etage 44. Het uitzicht over de Skyline van Rotterdam is prachtig, naar welke richting je ook kijkt. Dit is Manhattan aan de Maas vanaf 165 meter. De Maastoren is de thuisbasis van AKD en Deloitte. Twintig procent van de Maastoren (het bovenste gedeelte) is nog niet verhuurd.  Deze week opende het Franse consulaat haar deuren in de Maastoren. Toeval of niet;  Een week voor Le Grand Départ. De openm dag van volgende toren lonkt: De New Orleans. Zie verder ook: http://www.maastorenrotterdam.nl/

Uitzicht vanaf de 44e etage in de Maastoren, Rotterdam, vandaag: De Wilheminatoren, rechtbank en een stukje belastingkantoor. (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s