Grenskanaal, grensbrug en grenscafé bij de Wetering

De afgelopen – pakweg ruim twintig jaar- passeerde ik over de gehele wereld wel honderden keren een landgrens. Per vliegtuig, trein, auto, bus en boot. Vreemd genoeg niet al te vaak te voet, het drielandenpunt daar gelaten. Gisteren wandelde ik de Nederlands-Duitse grens over bij ’s Heerenberg. Bij grenscafé de Peer voelde ik het al aankomen. De grens kan niet ver meer weg zijn. Enkele tientallen meters was het dan zover en bij het bordje “grenskanaal” voor de brug over de grensbeek de Wetering wist ik het zeker; Ik wandel uit Nederland. Twee seconden later wandelde ik Duitsland binnen. Het stelt niets voor maar toch…het heeft iets.

Gisteren; Grenskanaal, grensbrug en voormalig grenspost ’s Heerenberg, vanuit Nederland gefotografeerd (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s