Hendrik-Ido-Ambacht

Recreatiegebied Sandelingen in Hendrik-Ido-Ambacht vanochtend: Wandelen langs de A 16. Niet echt een stiltegebied. (foto: René Hoeflaak)

Gisteravond plukte ik van www.ontrack.nl de wandeling Sandeling-Ambacht. Vanochtend: In een lauw lentezonnetje kuier ik door recreatiegebied Sandelingen en langs de 14e eeuwse dorpskerk van Hendrik-Ido-Ambacht.  Sandelingen is een jong,  pril en open recreatiegebied,  is één groot officieel hondenlosloopgebied (ik tel op deze maandagochtend 25 honden)  en ligt aan de A 16.  Die combinatie is wel even wennen. Vooral als je rekent op een stille en rustige wndeling op deze  “vrije” maandagochtend.  Het verkeer op de A16 overtreft en overstemt ieder geluid en wandelhumeur. Dus voor vogelgeluiden moet je niet naar Sandelingen. Het milieuplatform Hendrik-Ido-Ambacht klaagde hier in oktober 2008 ook al over in het AD.  Het gebied is in 2006 aangelegd door de Dienst Landelijke Gebied in opdracht van de landinrichtingscommissie IJsselmonde. En zo zijn we weer helemaal bij. Nee, hoe meer natuurgebieden hoe beter, wat mij betreft; Maar ik kom over een jaar of tien, bij leven en welzijn, wel weer terug.

1 reply

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s