Luxemburg Stad

7 maart 2010:  vijf jaar geleden bezocht ik Luxemburg stad in de zomer.  Met de trein reis ik – nu met Patrick  “de laatste dan” en Ron-  dit weekend voor de tweede keer naar Luxemburg Stad. Maart roert echter zijn staart ook in Luxemburg. Met een gevoelstemperatuur van onder de min vijf, besneeuwde straten en een ijzige wind , blijft Luxemburg stad een mooie stad maar….. Luxemburg in de zomer is toch wel wat anders.

Zo warmen we ons op de Scott’s Pub in Grund en halen we een frisse neus door de oversteek te maken naar de Oscar Wilde Irish Pub. Daar zien we Arsenal van Burnley winnen, Manchester United van de Wolves en Huntelaar niet scoren tegen AS Roma. Ondertussen merken we aan de verkeersborden in de Bisserwee dat meer niet dan wel mag in Luxemburg en lezen we op de muren in dezelfde straat dat het waterpeil op 4 maart 1806 en 9 februari 1756 tot aan de daken reikte. Zie ook: http://www.oscarwildes.lu/1_0_oscar-wildes.html

Luxemburg stad, Avenue de la Liberté gisteravond; Zowel in de zomer als de winter kan je alle kanten op (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s