Rotterdams koudste 18 december sinds 1981

Tijd voor een weerpraatje met nuttige info 🙂 ; Vandaag heeft het de gehele dag gevroren. Volgens het KNMI was de minimumtemperatuur vannacht in Rotterdam – 5,1 en de maximumtemperatuur – 0,5 graden.  Een echte ijsdag. Morgen wordt het kouder en komt de temperatuur wellicht niet eens boven de -5 graden celcius uit. Via de  link http://www.knmi.nl/klimatologie/daggegevens/index.cgi kan je per meetstation en per  dag terugzien hoe het weer was op bijvoorbeeld 18 januari 1963 of 26 juli 2006

Plein Loods 24 Rotterdam vandaag; Vrieskou en sneeuw (foto: René Hoeflaak)

. Wat blijkt; Vandaag 18 december  is de koudste Rotterdamse 18 december sinds 1981. Het is maar dat je het weet. Op naar de koudste 19 december sinds…………. 1978??? De gemiddelde temperatuur was toen – 4,6 graden. KNMI  nu: Temperatuur in Rotterdam -4,8 graden.  Voor het huis:  Temperatuur -2,1 graden celcius.

Categorieën:Stad en land

1 reply

  1. Heh Rene,

    Ik kijk naar buiten en ik heb volgens mij al jaren niet meer zo veel sneeuw zien liggen – in vergelijking met dezelfde dag vorig jaar voor ons een temp verschil van zo’n 45 graden celsius. Was toen 42 graden downunder.

    Greetz,
    Patrick

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s