Olmenhorstroute; Suikerbieten, uien, aardappels en vliegtuigen

Het is zondagmiddag en eind november. Tussen twee regenfronten door schijnt de zon en is het veertien graden.   Zwager Willem en ik lopen de ANWB Olmenhorstroute en wandelen onder meer door de appelgaard van landgoed Olmenhorst. Met een windkracht vijf tegen op de Hoofdweg langs de Hoofdvaart bij Abbenes krijgen we het zelfs warm. De GPS geeft aan  -4 meter onder zeeniveau. Even verderop is de Kaagbaan van Schiphol.  Door de wind heen horen we het geluid van opstijgende vliegtuigen en krijgen we een neiging tot vliegtuigspotting.  Het landschap van aardappel-,  suikerbiet- en uienvelden in de Haarlemmermeer is groen of kleizwart, zoals het hoort in de herfst.

Het landschap langs de Hoofdweg Oost bij Abbenes (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s