HMH 26/11: Simple Minds en Sylvio Berlusconi

Lijkt Jim Kerr steeds meer op Sylvio Berlusconi of andersom?.  Ik betrapte mijzelf op die gedachte tijdens het optreden van de Simple Minds, gisteren, in de Heineken Music Hall in Amsterdam.  Ze zijn totaal niet met elkaar te vergelijken, die twee.  Het concert van de Simple Minds- met voor het eerst Sarah Brown in haar gelederen- was net als in augustus in Landgraaf, weer erg goed en degelijk. Ik had wel het idee dat Jim niet al te best bij stem was.  Jim wordt ook een dagje ouder, net als Sylvio. Van het voorprogramma OMD niet veel gezien en gehoord.  Voorman Andy McCluskey deed later nog wel mee tijdens Neon Light.  De show begon met Sanctify Yourself en eindigde, na ruim twee uur,  met Rockets, van de laatste CD.  Vanavond spelen de dame en heren in Hamburg.