Amsterdam; Chicago aan de Amstel

Over de  Skyline van Rotterdam schreef ik eerdere berichten. De teller over Manhattan aan de Maas staat op zeven.  Amsterdam moet het vooral hebben van oude torens zoals de Schreierstoren en de Haringpakkerstoren.  Vanmiddag loop ik – tegen zonsondergang- samen met zwager Ruud over de Weesperzijde langs de Weesper Trekvaart.  Vanaf hier is het uitzicht op de Amsterdamse Skyline en torens van de 21e eeuw meer dan fraai.  De 123 meter hoge Mondriaan Toren uit 2001 en de Rembrandttoren uit 1994 (149,5 meter). Met een beetje fantasie: Chicago aan de Amstel.

2009_11150017

Amsterdamse torens van de 21e eeuw (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s