Wandelen van Oostvoorne naar Brielle; In het spoor van Mary Stuart en Willem III

Gisteren was het de derde dinsdag van September, vandaag de laatste woensdag van de zomer.  De laatste zomerwandeling. Vandaag van Oostvoorne naar Brielle. Op één of ander manier zit de melodie van Jan Klaassen de Trompetter in mijn hoofd. In de bocht van het Brielse meer en de het Oostlandse Rak beklim ik de Stenen Baak, een vuurtoren uit de 17e eeuw. Een historische plaats. Prima uitzicht. Binnen hangt een portret van een voormalige legercommandant uit die tijd.  Ruim een uur later “marcheer”  ik Den Briel (Brielle) binnen. Langs en over de vestingmuren stel ik mij voor hoe de Watergeuzen Den Briel innamen. Na bijna dertien kilometer kunnen de 318 treden van de Sint Catharijnekerk er ook nog wel van af. Mary Stuart en Willem III deden het, dus waarom ik niet. De kerktrap blijkt een echte kuitenbijter. Vanaf de toren kijk ik uit over Brielle en de Nieuwe Waterweg. Zeg maar de vloot van de 21e eeuw. Wandeling OK!

De Stenen Baak vandaag. (foto: René Hoeflaak)

De Stenen Baak vandaag. (foto: René Hoeflaak)

.

Categorieën:Stad en land

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s