Guatamala City, 30 augustus 1989

Wie veel reist, heeft veel te vertellen.  Een auto kunnen ze stelen, een reis niet, want die vergeet je niet.  Zo maar wat clichés over reizen.  Iedere reis, vlabij huis of aan de andere kant van de wereld, brengt weer herinneringen met zich mee.  Tenminste……. Mensen vragen mij vaak; “Wat is nu het leukste en mooiste land wat je bezocht hebt?”.  Ik merk de laatste jaren steeds meer dat ik van de reizen van pakweg langer dan tien/vijftien jaar geleden niet veel meer herinner. Ja, de grote lijnen maar de o zo belangrijke details die een reis zo leuk maken, vergeet het maar. Zonde. Pas vanaf het moment dat ik over mijn ervaringen schrijf, lijkt het wel of ik bewuster reis en de ervaringen, ontmoetingen, genietmomenten, restaurants, café’s beter herinner. Of is het de leeftijd?;-). Neem nu bijgaande foto. De foto van de kathedraal nam ik vandaag exact twintig jaar geleden, op 30 augustus 1989, op het centrale plein in Guatamala City. Waar kwam ik vandaan?  Wat dacht ik op dat moment? Met wie was ik daar? Was er in de zijstraten nog wat te beleven? Was het ’s middags? Of in de ochtend? Volgens het onderschrift in mijn fotoboek was het in ieder geval dinsdag. Ik weet ook dat ik de rondreis had geboekt bij Cross Country Travel. Al schrijvend borrelen de herinneringen naar boven. Misschien moet ik met terugwerkende kracht en met toetsenbord en fotoboek  bij de hand mijn geheugen weer eens wat gaan opfrissen.  

De kathedraal van Guatamala City, 30 augustus 1989. (foto: René Hoeflaak'

De kathedraal van Guatamala City, 30 augustus 1989. (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s