FK Ventspils in de Champions League

Pagina 811 Teletekst: Programma tweede voorronde UEFA Champions League komende week. Eén van de wedstrijden is FK Ventspils uit Letland tegen F91 Dudelange uit Luxemburg.  Champions League; Dan denk je aan volle stadions, live televisie, spanning, voorbeschouwingen, analyses, fotografen, voorverkopen etc. etc.

Riga

Ik denk terug aan ongeveer tien weken geleden. Willem en ik maken een stedentrip naar Riga. In Riga staat uitgerekend tijdens ons verblijf de  topper Skonto Riga tegen Ventspils op het programma; de nummer één tegen drie van de Letse Eredivisie. We boffen.  Op zondagmiddag- enkele uren voor de match-  haasten we ons naar het stadion in de hoop nog een kaartje te kunnen bemachtigen. Op de parkeerplaats voor het stadion is een “beurs” voor tuinmeubilair aan de gang. Even verderop een braderie met slechts tien bezoekers.

Lege catacomben

Van een voetbalsfeer is geen sprake. We lopen in de “lege” catacomben van het stadion. Niemand gunt ons een blik waardig. We lopen verder door de toegangsdeur naar het veld. We staan langs de zijlijn in een volledig verlaten stadion. Over nog geen anderhalf uur begint de Letse voetbaltopper. Live op de Letse tv uitgezonden. De tuinbeurs gaat gewoon door. Aan werkelijk niets is te merken dat hier een nationale voetbalklassieker staat te beginnen. Wij staan aan de zijlijn op het veld. De selectie van Ventspils betreedt het stadion. Een kwartier voor de wedstrijd komen we terug. Via de parkeerplaats hebben we ongehinderd  “vrije” toegang tot de perstribune met twee fotografen.

Perstribune.

Op het thuisvak vijftig aanhangers van Skonto Riga. Op het uitvak hooguit honderd. Totaal hooguit tweehonderd toeschouwers in het nationale stadion. We zijn gespot door een Letse veiligheidsagent. Met stemverheffing en armgebaar wordt ons dringend verzocht de perstribune te verlaten. We volgens de wedstrijd verder vanaf het parkeerterrein, naast het uitvak.  De Letste klassieker boeit niet echt. In ons hotel zien we de laatste minuten op tv. Eindstand 1-1.  Ventspils, veel succes in de Champions League;  Laat Barcelona maar komen .

26 april 2009: De selectie van FC Ventspils betreedt het stadion van Skonto Riga, anderhalf uur voor de nationale voetbalklassieker (foto: René Hoeflaak)

Riga, Letland, 26 april 2009: De selectie van FK Ventspils betreedt het stadion van Skonto Riga, anderhalf uur voor de nationale voetbalklassieker (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s