Rotterdam: Luchtsingel

Luchtsingel, Rotterdam, 16 september 2015 (foto: René Hoeflaak)

Luchtsingel, Rotterdam, 16 september 2015 (foto: René Hoeflaak)

‘In lente en zomer een bruisende ontmoetingsplek, een katalysator voor economische groei’ aldus de website van de Luchtsingel.  De eerste zomer van de voltooide Luchtsingel, een voetgangersbrug in het centrum van Rotterdam,  is nog niet voorbij maar wel heel ver weg. Maar ook of juist in herfstige omstandigheden geeft de Luchtsingel lucht en beneemt het je adem. Bijna vierhonderd meter lang.

Rotterdam, Luchtsingel (foto: René Hoeflaak)

Rotterdam, Luchtsingel (foto: René Hoeflaak)

Sprekende planken

Het regent en het waait. De eerste bladeren vallen. Ontmoetingen zijn ver weg. Rotterdam, de Luchtsingel en de naderende herfst moeten elkaar nog vinden. Daar in het centrum van de stad. Geen tegenligger, voorbijganger, achtervolger.  Het rechte pad voor mij, optrekkende en afremmende treinen naast mij en stilte achter mij. De goudgele kleur spreekt. De planken zwijgen. Zeventienduizend om precies te zijn. Op negen manieren te bereiken. Langzaam stijgt de plankenkoorts. Een kwartier lang. Tussen Pompenburg en de Schiekade. Na vier dagen is de koorts nog niet gezakt en overweeg ik een persoonlijke plank te kopen. Voor € 25,00. Als katalysator van economische groei. Net als de Luchtsingel zelf.

Rotterdam, Luchtsingel (foto: René Hoeflaak)

Rotterdam, Luchtsingel (foto: René Hoeflaak)

Rotterdam, Luchtsingel, wijst de weg naar Rotterdam Central District (foto: René Hoeflaak)

Rotterdam, Luchtsingel, wijst de weg naar Rotterdam Central District (foto: René Hoeflaak)

 

1 reply

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s