Rotterdam: Boston en Seattle

27 augustus 2014. Rotterdam, Wilhelminapier, Otto Reuchlinweg,: Damwand bouwplaats woontorens  Boston-New Orleans (foto: René Hoeflaak)

27 augustus 2014. Rotterdam, Wilhelminapier, Otto Reuchlinweg,: Damwand bouwplaats woontorens Boston-New Orleans (foto: René Hoeflaak)

New York, Montevideo, Las Palmas, New Orleans, Vancouver, Rotterdam. Een fraai rijtje reisbestemmingen. Maar ook een greep uit de namen van woontorens, kantoorgebouwen, restaurants en hotels in de skyline van de Kop van Zuid in Rotterdam. Een rij die zal worden aangevuld met de woontorens  Seattle en Boston tussen LantarenVenster en het Nieuwe Luxor Theater. Tot voor kort een parkeerplaats, nu nog ver weg maar in 2017 dichtbij. Er is geen weg meer terug. Volgens de maquette in het informatiecentrum Wilhelminapier komt Havana daar later nog tussenin. Maar dat is nog verre van zeker en of Fidel Castro dat dus nog zal meemaken al helemaal niet. Hetzelfde geldt voor de torens Chicago en Peter Stuyvesant twee straten verderop. Het wordt dringen daar op de Wilhelminapier. Hoe dan ook, de oplevering van de zeventig meter lage woontorens met 220 koop- en huurappartementen staat gepland voor het eerste (Seattle) en tweede (Boston) kwartaal van 2017. En net als in Amerika, Boston aan de oostzijde, Seattle aan de westzijde. Allebei negentien etages en ontworpen door het Amsterdamse architectenbureau Van Dongen-Koschuch.  ‘Every building tells a story’ aldus de flyer in het informatiecentrum Wilhelminapier. Het verhaal is begonnen. De grond is bouwrijp, de damwanden zo goed als geslagen en de heipalen in aantocht.

Rotterdam, 27 augustus 2014: Bouwplaats woontorens Boston-New York op de Wilhelminapier (foto: René Hoeflaak)

Rotterdam, 27 augustus 2014: Bouwplaats woontorens Boston-New York op de Wilhelminapier (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s