Rotterdam: Tweede editie Tourcafé

Tourcafé Rotterdam. Van 29 juni tot en met 21 juli 2013 in de Rotterdamse Schouwburg

Tourcafé Rotterdam. Van 29 juni tot en met 21 juli 2013 in de Rotterdamse Schouwburg (foto: René Hoeflaak)

De start van de honderdste Tour de France dit weekend op het eiland Corsica, betekende ook de opening van de tweede editie van het Rotterdamse Tourcafé. Het motto: “Samen de Tour de France kijken”. Vorig jaar was het eerste tourcafé in het verscholen lunchcafé Lungo. Dit jaar is de foyer van de Rotterdamse Schouwburg drie weken lang trekpleister voor iedere wielerliefhebber uit Rotterdam en ver daarbuiten. Met een groot- volgens de organisatie het grootste van Nederland- beeldscherm en dashboard, een dagelijks gevarieerd programma, columns van bekende journalisten, live-optredens, prijsvragen en een professionele uitstraling moet het succes van vorig jaar wel worden overtroffen. In een meer dan ongedwongen en ontspannen sfeer keek ik samen met enkele tientallen wielerliefhebbers met spanning naar een klemmende bus aan de finishlijn, de dagzege van Marcel Kittel, luisterde ik naar de column van  journalist Peter Ouwerkerk, de openingsspeech van mede organisator Edwin Bos, de klanken van Place Pigalle en dronk ik een lekker Vedett biertje. Gisteren miste ik de bus van Sauna Diana. Prima initiatief, het Tourcafé. Alle hulde aan organisatoren Oscar de Grave, Edwin Bos en Peter Schuiten.

29 juni 2013: Place Pigalle in het Tourcafé van Rotterdam (foto: René Hoeflaak)

29 juni 2013: Place Pigalle in het Tourcafé van Rotterdam (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s